Ritueelbegeleider

Dat licht dragen wij mee in onze handen, opdat we nooit in duisternis hoeven te lopen.

Mijn logo

Pelgrimspad 248De basis van het logo is een foto geweest, die ik gemaakt heb van een aronskelk, die bloeide in het Limburgse land. Hierdoor is het de vorm van een bloem, waarbij één blaadje gaat afbuigen. Deze vorm roept tevens het beeld van een kaars of traan op. Een traan die een blad verliest.
Het afgebogen blad stelt de overledene voor, die pijnlijk afbuigt naar een ander leven. Dat werpt schaduw en deze staat voor verlies en verdriet. Tegelijk wordt de verbinding gesymboliseerd met hen die achterblijven.

De kleuren passen bij het proces van sterven en verrijzen. Groen is de troostkleur.
Ik ga als ritueelbegeleider even met de nabestaanden mee in het proces van afscheid. Dat zie je terug in de kleur wit en ook in de manier waarop het witte deel beneden een beetje raakt en boven wel los staat. Met de witte delen, als tegenlicht van donker, wordt de ondersteuning van mij als ritueelbegeleider uitgebeeld; deze blaadjes omarmen als het ware.
De nabestaanden staan op eigen benen.
Het spirituele is verbeeld in de lichte punt naar boven van zowel de nabestaanden als van mijn begeleiding: het in hoger plan zetten van het aardse verdriet.